ΚατηγορίεςΝέα

8 χρόνια Βίος Coop!

Σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2021, συμπληρώνουμε 8 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος. 8 γεμάτα χρόνια, μέσα στα οποία είδαμε το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα: “Πήραμε την τροφή μας στα χέρια μας”! Τα 440, πλέον, μέλη του συνεταιρισμού (τα 10 είναι εργαζόμενα με αμοιβή στο κατάστημα, ενώ το 2013 που ανοίξαμε αυτά ήταν 4), ενώσαμε τις δυνάμεις μας με 400+ τοπικούς και ποιοτικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς. Αποφασίσαμε ότι τα προϊόντα που θέλουμε να καταναλώνουμε είναι τοπικά, με μικρό οικολογικό αποτύπωμα, χωρίς μεσάζοντες ώστε να κρατάμε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο, καθώς και με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να προστατεύουμε το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον. Αποφασίσαμε ότι θέλουμε να λειτουργούμε οριζόντια μέσω των συνελεύσεών μας, με βάση τις αξίες του συνεργατισμού, της Άμεσης Δημοκρατίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.Είδαμε τις ατελείωτες ώρες εθελοντικής εργασίας δεκάδων μελών μας να πιάνουν τόπο, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα μη κερδοσκοπικά συνεργατικά καταναλωτικά εγχειρήματα στην χώρα. Είμαστε εδώ για να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο θετικής αλλαγής.

Όλα αυτά τα χρόνια η στήριξη του κόσμου τόσο από την γειτονιά, όσο και από όλη την πόλη ήταν αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Το πού θα φτάσουμε, είναι στο χέρι μας. Στην πορεία μας αυτή, σας θέλουμε όλες και όλους μαζί! 8 χρόνια Βίος Coop… και συνεχίζουμε!

ΥΓ: O μόνιμα ανοιχτός σε νέα μέλη συνεταιρισμός μας βρίσκεται στην Κων. Καραμανλή 42, περιοχή Κατσιμίδη-Ιπποκράτειο, τηλ 2310 811918, site: www.bioscoop.gr

*Το μπανεράκι, δημιούργημα της Αλεξάνδρα Κορωνίδου στολίζει από σήμερα το κατάστημά μας.