ΚατηγορίεςΝέα

Το ντοκιμαντέρ «Βίος… ο άλλος δρόμος» στο YouTube

Bios-Documentary-2019

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 2 χρόνια από την πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ «Βίος… ο άλλος δρόμος» των Δημήτρη Παπαδόπουλου και Ιωάννη Κολαξίζη, στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2019. Για να το γιορτάσουμε, το ανεβάσαμε στο YouTube, ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήστε ελεύθερα. 

Το ντοκιμαντέρ, που συμμετείχε σε 6 διεθνή φεστιβάλ, αφηγείται τη συνεργατική ιστορία 430 ανθρώπων που τόλμησαν να πάρουν την τροφή στα χέρια τους. 

Δυο λόγια για το ντοκιμαντέρ: 

Στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την οικονομική κρίση, περισσότεροι από 430 πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και με σύνθημα «Παίρνουμε την τροφή μας στα χέρια μας» δημιούργησαν τον μη κερδοσκοπικό Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Βίος Coop, ο οποίος προσφέρει, από το 2013, τοπικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες. Ο Συνεταιρισμός λειτουργεί με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, προτείνοντας ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο και καταδεικνύοντας στην πράξη ‘άλλους δρόμους’ για το μέλλον. 

[Διάρκεια 54’, αγγλικοί υπότιτλοι].  

Ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας τους δύο σκηνοθέτες, καθώς και όλους τους συντελεστές (τους μουσικούς Παύλο Μιχαηλίδη, Ιωάννη Μπαργιώτα, Νίκο Τσινίκα και Βασίλη Χατζηνικολάου, τον ηχολήπτη Στέλιο Ντάρλα, τους συμπαραγωγούς Άρη Χατζηνικολάου και Αντώνη Καράγιωργα, καθώς και όλες και όλους τους συνεντευξιαζόμενους) για το αφιλοκερδές έργο τους.

Το ντοκιμαντέρ υπάρχει εδώ: