ΚατηγορίεςΝέα

Παρουσίαση του συνεταιρισμού “βιος coop” σε εκδήλωση του περιοδικού «Τα εν Οίκω εν Δήμω»

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στη Θεσσαλονίκη ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που οργάνωσε το περιοδικό «Τα εν Οίκω εν Δήμω» την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη.
Ομιλητές ήταν ο Κώστας Νικολάου, ο οποίος ενημέρωσε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης και ο Ξενοφών Ζήσης, που ενημέρωσε για τη δημιουργία του Δικτύου Ανταλλαγών Θεσσαλονίκης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Τασιούλας.
Οι ομιλητές περιέγραψαν αναλυτικά τις δυο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επιχειρώντας να τις εντάξουν στο πλαίσιο μιας γενικότερης κουλτούρας αλληλεγγύης, ειδικά μεσούσης της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης.
Όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις τους και τις παρουσιάσεις την άνοιξη που διανύουμε οι διαδικασίες εξέλιξης των πρωτοβουλιών θα είναι εργώδεις, αλλά αναμένεται να δώσουν και τους πρώτους καρπούς τους. Ήδη υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προόδου και το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών.
Οι παριστάμενοι στην εκδήλωση είχαν ενεργό συμμετοχή και με τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις τους κατέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για νέες διεξόδους από την κρίση, για συμμετοχή σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, για ενεργό ρόλο σε όλα εκείνα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας.

Πηγή: http://enoiko.blogspot.com