Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Τέσσερις συνταγές με υλικά από το Βίος Coop

ΜΟΥΣ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά
Για τη μους
400 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια κρέμα
150 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνης
Βανίλια
100 γραμμάρια ζάχαρη

Για τα τοματίνια
1 πακέτο τοματίνια
100 γραμμάρια ζάχαρη

Για το σιρόπι βασιλικού
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια φύλλα βασιλικού


Εκτέλεση


1.       Μουσκεύουμε τις ζελατίνες.
2.       Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
3.       Ενσωματώνουμε τα φύλλα ζελατίνης ώσπου να λιώσουν καλά.
4.       Χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο με τα υγρά στοιχεία να ενσωματωθούν.
5.       Βάζουμε σε φόρμες και κρυώνουμε.

Για τα τοματίνια
1.       Βράζουμε τα τοματίνια με 100 γραμμάρια ζάχαρης και λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μελώσουν.

Για το σιρόπι βασιλικού
1.       Βράζουμε 100 γραμμάρια νερό με 100 γραμμάρια ζάχαρη έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.
2.       Μπλανσάρουμε τα φύλλα βασιλικού.
3.       Χτυπάμε στο blender τα φύλλα βασιλικού μαζί με το σιρόπι. 
4.       Σερβίρουμε τη μους, από πάνω τα τοματίνια και το σιρόπι βασιλικού.
5.       Πασπαλίζουμε με σπασμένο καβουρντισμένο κουκουνάρι


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚALE, ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά
Kale (λαχανίδα)
Σολωμός
Ακτινίδιο
Κολοράμπι

Για το dressing
200 ml μέλι
100 γραμμάρια μουστάρδα
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
Άνηθος

Εκτέλεση
1.       Κόβουμε το σολωμό καρέ.
2.       Σοτάρουμε τον σολωμό.
3.       Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το kale με το dressing.
4.       Κόβουμε το ακτινίδιο καρέ.
5.       Βάζουμε στον πάτο του πιάτου λεπτές φέτες κολοράμπι.
6.       Συνεχίζουμε με το kale και το ακτινίδιο.
7.       Για το dressing χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
8.       Σερβίρουμε τον σολωμό πάνω από την σαλάτα


ΑΥΓΟ ΜΕ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ

Υλικά
1 φέτα βουβαλίσιο καβουρμά
1 αυγό
300 γραμμάρια κουνουπίδι
50 γραμμάρια κρέμα λευκής τρούφας
Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1.       Βράζουμε το κουνουπίδι
2.       Το περνάμε από το ραβδομπλέντερ
3.       Προσθέτουμε την κρέμα τρούφας, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
4.       Περνάμε από ζεστό τηγάνι τον καβουρμά μέχρι να μαλακώσει
5.       Τηγανίζουμε το αυγό


 ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Υλικά

200 γραμμάρια ρύζι καρναρόλι
50 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμό από άγρια αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλικομμένο
Αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε, κανθαρέλες
Φρέσκα σιτάκε, πορτσίνι
Κρέμα γάλακτος
Μαυροδάφνη
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
100 γραμμάρια γραβιέρα αμφιλοχίας

Εκτέλεση

1.       Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε 600 ml νερό
2.       Κρατάμε το ζωμό
3.       Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε κυβάκια και τα σοτάρουμε
4.       Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα μανιτάρια και σβήνουμε με κονιάκ
5.       Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια
6.       Προσθέτουμε μαυροδάφνη μέχρι να καλυφθούν τα μανιτάρια.
7.       Όταν μειωθεί το αλκοόλ προσθέτουμε κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθούν.
8.       Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά

Για το ριζότο
1.       Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
2.       Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι ώσπου να γυαλίσει.
3.       Προσθέτουμε το κρασί
4.       Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό που είχαμε κρατήσει από τα μανιτάρια μέχρι να βράσει το ρύζι
5.       Αποσύρουμε από τη φωτιά.
6.       Προσθέτουμε βούτυρο, γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε


________________________________________ 

* τις συνταγές δημιούργησαν οι σεφ του ΙΕΚ Λεβή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου