Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Εκλογές και εναλλαγή στον Βίος Coop

Με μαζική προσέλευση των μελών του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop” πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου 2015, οι εκλογές για την ανάδειξη του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) και του 5μελούς Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΣ).
H αμεσοδημοκρατική λειτουργία και η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των μελών αποτελούν έναν από τους πυλώνες του εναλλακτικού κοινωνικού αφηγήματος του Βίος Coop.
Στο πλαίσιο αυτό, η διάρκεια της θητείας των μελών του ΔΣ και ΕΣ είναι δύο χρόνια, ενώ μέλος του ΔΣ ή του ΕΣ μπορεί να είναι κάποιος/α μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες το πολύ.
Στο ίδιο πλαίσιο, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η καθιέρωση της εναλλαγής σε όλους τους τομείς λειτουργίας του συνεταιρισμού όπως, η εναλλαγή των μελών του ΔΣ κάθε χρόνο στις θέσεις αυξημένης ευθύνης (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας), όπως και η εναλλαγή των εργαζομένων σε όλες τις λειτουργίες του καταστήματος.
Αποδείχθηκε ήδη από τα αποτελέσματα, ότι η εναλλαγή είναι θετική για την ενίσχυση της συνεργατικότητας, της συλλογικότητας και τελικά της αποτελεσματικότητας του συνεταιρισμού γενικότερα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις χθεσινές εκλογές προέκυψε ανανέωση των μελών του ΔΣ σε ποσοστό 56%.Στη χθεσινή διαδικασία, εκλέχθηκαν για το Διοικητικό Συμβούλιο:

- Κώστας Νικολάου
- Αντώνης Καράγιωργας
- Άρης Χατζηνικολάου
- Γιώργος Γριτζάς
- Άσπα Παπαφιλίππου
- Γιώργος Μπλέκας
- Ιωάννα Μητρούση
- Γιάννης Παρτόζης
- Νίκος Παγώνης
επιλαχόντα μέλη:
- Άννα Τζιούμπα
- Δέσποινα Φραγγίδου
και για το Εποπτικό Συμβούλιο:
- Λάζαρος Αγγέλου
- Άννα Καραγεωργίου
- Μίνα Θάνου
- Κώστας Θεοδωράκογλου
- Παναγιώτης Βεζυργιαννίδης
επιλαχόν μέλος:
- Αλέξανδρος Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου