Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Stop GMO! Βίος Coop: Ελεύθερο από μεταλλαγμένα παντοπωλείο

Συμφωνία για ένα νέο σύστημα έγκρισης των GMO (genetically modified organisms - γενετικά τροποποιημένων οργανισμών), δηλαδή των μεταλλαγμένων, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου οι αποφάσεις για την καλλιέργεια GMO επαφίενται στα κράτη-μέλη.

Έτσι, αντί να αλλάξει η σημερινή εσφαλμένη διαδικασία αξιολόγησης των κινδύνων από τα μεταλλαγμένα και παρά την αντίθεση στα GMO της πλειοψηφίας τόσο των κρατών-μελών όσο και των πολιτών της ΕΕ, με τη συμφωνία αυτή παρέχεται η δυνατότητα για να περάσουν τα GMO σε κάποια ή κάποιες χώρες και από εκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το συνεταιριστικό μη-κερδοσκοπικό παντοπωλείο Βίος Coop διαθέτει προϊόντα ελεύθερα από GMO (GMO free) με βάση τον εξονυχιστικό έλεγχο, που διεξάγει η Επιτροπή Ποιότητας του συνεταιρισμού και διαδίδει παντού το μήνυμα του αγώνα κατά των μεταλλαγμένων.

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες Βίος Coop έχουν πάνω τους το μήνυμα "Stop GMO". Τις χρησιμοποιούμε και συμβάλλουμε τόσο στη μείωση του πλαστικού που καταναλώνουμε και απορρίπτουμε (μη χρησιμοποιώντας πλαστικές σακούλες) και στην επαναχρησιμοποίηση υλικών, όσο και στη διάδοση του αγώνα κατά των μεταλλαγμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου