Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Νέα παραλαβή: Συνεταιριστικά βιολογικά ζυμαρικά δίκαιου εμπορίου και αλληλεγγύης

Στο Βίος Coop διατίθενται συνεταιριστικά βιολογικά ζυμαρικά: μακαρόνια, πέννες, μικρά ριγέ κοφτά μακαρόνια, τρίχρωμα ζυμαρικά με ντομάτα και σπανάκι,  μακαρόνια από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, πέννες από σιμιγδάλι σκληρού σίτου κλπ από το Συνεταιρισμό Βιολογικής Γεωργίας IRIS.

Ο Συνεταιρισμός IRIS έχει βιολογική πιστοποίηση και βρίσκεται στην επαρχία Corteregona Calvatone της Cremona, στα νότιο-ανατολικά της κοιλάδας του Πάδου (Ιταλία), ​​μακριά από βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, καθώς και από δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία.
Έχει ως πρωταρχικό στόχο τον έλεγχο ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού για κάθε ένα από τα μεταποιημένα προϊόντα για να εξασφαλίσει την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και πάνω απ' όλα την υψηλή ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φρεσκάδα των συστατικών που χρησιμοποιούνται.
Συμμετέχει στο σχηματισμό συλλογικοτήτων του δίκαιου εμπορίου, καθώς και απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες.
Το εργοστάσιο ζυμαρικών IRIS προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από πηγές με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ επιπλέον η συνεταιριστική φάρμα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με φωτοβολταϊκά πάνελ και είναι σε θέση να έχει πλήρη αυτονομία.
Επίσης, προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης στη βιολογική γεωργία και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης για σχολεία και ενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου