Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Νέα παραλαβή: Συνεταιριστικά βιολογικά τσάγια δίκαιου εμπορίου και αλληλεγγύης

Πράσινο τσάι, Βιετνάμ
Στο Βίος Coop διατίθενται συνεταιριστικά βιολογικά τσάγια: πράσινο τσάι και πράσινο τσάι με λεμόνι από το συνεταιρισμό Ban Lien Organic Tea του Βιετνάμ, μαύρο τσάι από τη Sorwathe - Société Rwandais de Thé της Ρουάντας και κόκκινο τσάι από το συνεταιρισμό Heidvelt της Νότιας Αφρικής.

Πράσινο τσάι με λεμόνι, Βιετνάμ
Στο συνεταιρισμό Ban Lien Organic Tea του Βιετνάμ, κάθε οικογένεια έχει μικρά οικόπεδα που χρησιμοποιούνται για να καλλιεργήσουν το τσάι, ενώ στο υπόλοιπο καλλιεργείται ρύζι και άλλα είδη φυτών για δική τους κατανάλωση. Ο σκοπός του συνεταιρισμού είναι να βελτιώσει τις γνώσεις και τις τεχνικές της καλλιέργειας, σε συνδυασμό με την αναζήτηση νέων εμπορικών διεξόδων για την παραγωγή.

Μαύρο τσάι, Ρουάντα
Η Sorwathe - Rwandais Société de The είναι η πιο σημαντική βιομηχανία παραγωγής παραδοσιακών τσαγιών στη Ρουάντα και έχει μεγάλο αριθμό βραβείων αριστείας και αναγνώριση για την πολιτική συνεχούς καινοτομίας από την άποψη των εγκαταστάσεων, των μηχανημάτων και του εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, καθώς και της συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξη υψηλών επιπέδων ποιότητας. Έχει πιστοποίηση ISO "δίκαιου εμπορίου" (Fairtrade) και "ηθικής εταιρικής σχέσης" και πιστοποίηση "BIO" για τις φυτείες της.


Κόκκινο τσάι, Νότια Αφρική
Ο συνεταιρισμός Heidvelt της Νότιας Αφρικής αποτελείται από 26 μέλη και καλλιεργεί βιολογικά τσάγια σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας του Κέιπ Τάουν. Συνεργάζεται με την Περιβαλλοντική Ομάδα Παρακολούθησης, μια ΜΚΟ που στηρίζει τις αγροτικές κοινότητες που καλλιεργούν με φυσικές τεχνικές.
Τα προϊόντα διανέμει ο κοινωνικός συνεταιρισμός Libero Mondo της Ιταλίας, ο οποίος προωθεί το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο, συνεργαζόμενος με πάνω από 90 ομάδες παραγωγών σε 30 χώρες στη Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία.
Εγγυάται την πληρωμή δίκαιων τιμών, την προ-χρηματοδότηση της παραγωγής με τουλάχιστον το 50% της αξίας των παραγγελιών, σταθερές σχέσεις και τη συνέχεια των αγορών (οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους με μεγαλύτερη ασφάλεια), καθώς και την υποστήριξη για την ανάπτυξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου